25 december 2017

Hövding: VD uttalar sig i brittisk media

Hövding fortsätter att prata om hur man skall kunna generera intressant data från sina huvudskydd, se länk nedan. Det är som jag ser det ganska säkert att Hövding 3.0 kommer att ha funktioner som gör att man kan koppla samman Hövdingen med smartphonen. Det känns lovande tycker jag och jag tror att det kan få Hövding att ses i nytt ljus. Naturligtvis skulle det kunna vara så att Hövding 3.0 "bara" är mindre och billigare att tillverka, men jag tror det inte. Om så är fallet är det lite märkligt att göra de uttalanden som görs i artikeln.

Det finns sedan tidigare hjälmar med inbyggda högtalare och mikrofoner. De kostar om jag inte är missinformerad ungefär lika mycket som en Hövding. Dessa hjälmar är kopplade till telefonen och på så sätt så skulle man ganska enkelt kunna utveckla dessa så att telefonen kan avgöra när man cyklar och inte cyklar. (Dessa hjälmar kanske redan har denna funktion) Hövding kommer med andra ord inte att vara först med hjälmar som kopplar ihop sig med telefonen, men för Hövding så spelar det större roll. Om man funderar på Hövdings "Give a Beep"-kampanj så är det tydligt att man funderar i banor av att det skulle vara intressant att se var det är mer farligt att cykla och var det är mindre farligt att cykla.

Att man genererar en massa data som visar hur olika personer rör sig är i sig värdefullt. Precis som Coop och ICA är intresserade av att hålla koll på vad konsumenter är intresserade av så finns det säkert en marknad för att få ta del av personers rörelsemönster. Jag tycker själv att detta är lite svårt att uppskatta och det blir inte helt enkelt med GDPR och andra ny regler kring personlig integritet, men det är likväl intressant.

Jag tycker att Hövding är intressant som företag och jag tror att man kommer att avsluta året med bra siffror. Eventuellt kan det bli ett litet hopp uppåt i samband med att man lanserar Hövding 3.0, men det är inte säkert. Likaså kan det bli ett hopp uppåt om det blir insiderköp. Det som kan vara ett sänke för aktien är att det inte känns osannolikt att man kommer att behöva be om mer pengar.

Min gissning är att Q4 kommer att landa på 15 000 sålda enheter och att man kommer att minska förlusten. Eftersom 2017 redan är ett förlorat år vad gäller vinst så kommer man sannolikt att försöka att trycka in så mycket kostnader som man kan under Q4. Med lite flyt så kommer man att kunna sälja över 10 000 enheter även under Q1 2018 och om man har tagit en del kostnader i Q4 2017 så kanske Q1 kommer att se ganska OK ut. Det är naturligtvis bara lösa tankar, men helt osannolikt känns det inte.

Jag ligger fortsatt kvar och jag blev mer än lite förvånad över att John Skogman, Börspodden, hade satsat på Hövding som ett av sina nyårscase. Om jag förstod saken rätt så tänker John inte ligga långsiktigt i aktien utan ser det som en intressant möjlighet på kort sikt. Det kan mycket väl vara rätt och om det skulle bli så att kursen handlas under 12 SEK innan nyår så kanske jag kommer att öka ännu mer. Det är egentligen inte helt sunt från ett riskspridningsperspektiv, men jag funderar i alla fall i de banorna. Det skall bli intressant att höra John prata mer om Hövding. John var tidigare ganska skeptisk och tyckte att man skulle gå tillbaka till ritbordet och göra om och göra rätt. Det skulle vara intressant att veta vad som fått John att ändra sig.


http://www.bikebiz.com/news/read/five-minutes-with-h-vding/022403

2 kommentarer:

Aktiepappa sa...

Jag tycker Hövding har en intressant produkt men jag vet inte så mycket om företaget ur ett investerarperspektiv. Intressant artikel dock och jag ska kolla upp dem lite mer inför framtiden.

God fortsättning!

/Aktiepappa

Charlie sa...

Detsamma. /Charlie