05 maj 2015

Matse rapporterar aprilsiffror och släpper årsredovisning

April månad var OK, men inte mer. Man levererade inte lika bra tillväxt som tidigare månader i år och försäljningen sjönk från förra månaden både i Göteborg och Stockholm. Det känns lite problematiskt att man inte har fått bättre fart i Stockholm efter att ha varit igång snart ett år.


http://mb.cision.com/Main/9826/9767522/375210.pdf

Förmodligen så finns det en plan och jag tror att Gullspång Invest diskuterade med ledningen om hur man skulle göra för att få fart på försäljningen. Med nuvarande takt, runt 15 MSEK per månad, och lite tillväxt under året så kommer man att landa runt 200 MSEK i omsättning, men för 2016 så skall man dubbla denna siffra och då behövs en plan. Förhoppningsvis kommer man att berätta mer om hur tankarna går under stämman, men det är inte säkert eftersom man kanske vill hålla en del på informationen för att inte ge eventuella konkurrenter en fördel.

Jag har ännu inte hunnit titta närmre på årsredovisningen, men för intresserade finns det att nå via länken:
http://mb.cision.com/Public/9826/9768207/85c34eafe3dc0a08.pdf

Vad jag hunnit med är dock att irritera mig på att man tar med en hel del av 2013 i siffrorna och det gillar jag inte, men jag antar att det är praxis.

Jag känner mig fortsatt trygg i mitt aktieägande i Matse och tror att det eventuellt kan komma nyheter i samband med stämman senare denna månad som skulle kunna lyfta kursen. Vi får se. Min horisont är dock längre än så och jag hoppas på och håller för ganska sannolikt att aktien kommer att handlas för över 20 SEK under 2016.

Om aktien tar stryk under månaden och handlas för runt 10 SEK så kanske jag säljer mina oljecertifikat och fyller på ytterligare.

2 kommentarer:

Kimmo Björnsson sa...

Man använder inte proforma i en årsredovisning. Så som du säger är det inte valt utan praxis att det saknas 2013.

Charlie sa...

Hej Kimmo! Kul att du kommenterar och tack för klargörandet.