29 januari 2015

Matse: Kursen faller

De senaste dagarna har kursen stuckit nedåt och handlas nu under 10 SEK, något som jag inte trodde skulle ske. Eftersom Matse har växt till ett ganska stort innehav så har jag sagt till mig själv att inte fylla på med ytterligare aktier, men i takt med att kursen går ned så blir jag allt mer sugen.

Det skulle vara bra att veta att trenden de tre senaste månderna är bruten och att januari kommer in som en bra månad, men den informationen kommer först i nästa vecka och om januari visar sig vara en bra månad så anpassar sig möjligen kursen snabbt, så klart.

Det kan finnas en bra anledning till att insiderköpen lyser med sin frånvaro trots att kursen gått ned. Ludwig och Lars-Olof Mattson (styrelseordförande respektive storägare), Kimmo Björnsson (CFO), Måns Danielsson (VD) m fl valde att köpa i slutet av förra året när kursen stod högre. Nu kan det vara så att man inte får köpa eftersom man kommer att släppa Q4-rapporten inom 30 dagar, nämligen 25 februari. Jag vet inte om det finns tvingande regler för First North-bolag, men eventuellt är det en anledning att ingen insider väljer att köpa vid dessa låga nivåer. En annan anledning är så klart att de inte tycker att det är en bra idé med hänsyn tagen till de redan stora innehaven.

Eftersom omsättningen är så pass låg som den är, trots att Mangold numer är Market maker, så känner jag ingen enorm oro för den låga kursen. Jag skulle känna mig betydligt mer oroad om januari kommer in som en riktigt dålig månad utan någon rimlig förklaring, t ex en omsättning för januari under 10 MSEK skulle jag anse vara riktigt dåligt.

Nästa vecka vet vi förmodligen hur det gick i januari omsättningsmässigt.

2 kommentarer:

hankman84 sa...

Hej,

Mat.se är ett jordanfondsbolag. Dessa "bolag" kan gå väldigt bra och väldigt dåligt.

Framförallt är det ofta högrisk bolag som JF håller på med, och då kan kursen svänga upp och ner fort. (Jag har själv varit medlem i jordanfonden 1 år).

Jag tror att om man ska köpa mat.se så är det nu. Jag ska själv checka igenom bolaget lite mer imorgon. Kanske blir det ett blogginlägg som en kort enklare genomgång.

Charlie sa...

Hej Hankman!

Jag har sett att de är på Jordanfondens lista, men det var länge sedan som jag hörde något nytt från JF angående Matse.

Det verkar som att merparten av Avanzakunderna som äger Matse gör det mycket tack vare att det är ett JF-innehav, antingen pga att de är med i JF eller pga att de bara tar rygg.

För egen del så tror jag mycket på bolaget och eventuellt kan januauri-rapporteringen få kursen att hoppa upp en bit.

Kommentera gärna om du gör en analys.