13 november 2014

Multiq levererar ett förvånansvärt starkt Q3

Den ibland utskällde Fritz the Cat (http://fritzthecat1.wordpress.com/) fick mig att få upp ögonen för det nyemissionsglada och därmed ofta utskällda Multiq och jag slog till på en post som motsvarar knappt 5% av portföljens totala värde. Då, när jag köpte, hade bolaget precis levererat ett jättestarkt Q2-resultat och bolaget såg med den ökande omsättningen och vinsten ut som ett ganska bra köp sett till klassiska nyckeltal. Efter att kursen hade stuckit upp en bit till 80 öre så har det stått där under ett par månader tills idag då Q3-rapporten levererades.

Q3-rapporten var inte alls så dålig som många hade trott och kursen handlades under dagen upp drygt 20% och i slutet av dagen fick man betala mer än en krona för en aktie. Jag blev mycket förvånad. Eftersom man inte har rapporterat så mycket ordrar de senaste månaderna så trodde jag att det skulle se sämre ut både omsättningsmässigt och resultatmässigt. Spontant när jag såg siffror så började jag funderade på om det fortfarande är jätteordern från slutet av förra året som ger avtryck, men det tror jag inte att det är.

Om detta hänt för ett par år sedan så hade jag nog blivit sugen på att ta hem vinsten, men det tror jag inte att kommer att göra. Istället skall jag försöka skaffa mig en bättre bild av företaget. Förhoppningsvis kan det bli tillfälle att gå på årsstämman.

Länk:
http://www.multiq.com/sv/investerare/finansiella-rapporter/?urlid=1749013

Inga kommentarer: