28 september 2014

Spännande Q3-rapporter

Jag är inte särskilt förtjust i att kalla aktier för kryddor för det stämmer dåligt överens med hur jag ser på aktieinvesterande, men om nu några av mina aktier skulle kunna kallas kryddor så borde det vara matse och multiq. Båda har en hel del att leva upp till, men om man gör det så kan det bli roligt för aktieägarna (och naturligtvis finns även det motsatta alternativet).

Både multiq och matse Q3-rapporterar i november, matse den 26 november och mutltiq den 13 november. Det skulle inte förvåna mig något oerhört om matse aviserar en nyemission i samband med Q3-rapporten, men det kan också bli en ganska obemärkt tillställning där man redovisar siffror som man går att gissa sig till med hygglig precision baserat på månadsrapporteringarna.

Vad gäller Multiq kommer det framförallt att handla om hur dåligt Q3-resultatet är. Om det bara är dåligt eller jättedåligt så kanske marknaden kommer att ta detta som ett tecken på att även om inga ordrar annonseras så finns det lite att göra. Om det är katastrofdåligt, dvs knappt någon omsättning alls, så kommer förmodligen marknaden att bli tveksam till att det verkligen är en vändning på gång och handla ner kursen. Tyvärr kan jag inte säga att jag känner mig speciellt trygg i att det bara kommer att vara ett dåligt eller jättedåligt kvartal.

Innan kvartalsrapporterna kommer matse, om man är lika snabba som de brukar, att redan på onsdag presentera sin augustisiffra, förhoppningsvis en siffra som ligger en bit över 100% tillväxt.

Multiq kommer förhoppningsvis att få in nåon stororder innan sin Q3-rapport, men det har sett trögt ut en längre period nu.

Inga kommentarer: