06 mars 2009

Nära utbrott?

Jag har tidigare här på bloggen berättat om den ekonometriska modellen som bygger på en matematisk modell för jodbävningsprediktion. Enkelt uttryckt går modellen ut på att man kan analysera kursrörelser på samma sätt som man anaylserar jordplattor inför ett jordskalv. Precis innan ett jordskalv är det mycket spänning mellan de både plattorna, vilket gör att de rör sig i förhållande till varandra med hög frekvens. Just nu rör sig kurserna väldigt mycket upp och ner, är det så att vi står inför ett utbrott? Kommer det att vara upp eller ner? Funkar modellen?

mvh Charlie

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Charlie,

Det har bildats en fallande kil både på S&P 500 och OMXS30 (och andra också) som indikerar att vi har ett utbrott uppåt, och ett riktigt stort sådant. Det här kommer antagligen gå snabbt, kanske OMXS30 kommer att tangera 700 innan vi sjunger ner mot 650 igen för ett test upp mot 710-trakten igen. Sen...är det en låååång resa ner....

Se till att utnyttja denna rekyl, för det finns mycket att hämta där. Gå inte in innan rekylen utan häng på den istället, för ingen vet när den kommer (kanske måndag).

All the best.

Storm

Charlie sa...

Hej Storm!

Varför kommer det att gå mycket ner efter ett utbrott uppåt? Är det på grund av svenska bankers exponsering mot Baltikum eller är det någonting som teknisk analys visar? Det skulle vara intressant att veta vad grundar din analys på.

Jag tror mycket väl att det kan bära nedåt mer. Det är mycket som pekar i fel riktning, men det finns också en del som pekar på att vi har passerat bottnen. Kreditmarknaden fungerar exempelvis bättre idag än vad den gjorde för ett par månader, likaså interbankmarknaden. Jag säger inte att finansmarknaden fungerar bra, bara att den fungerar bättre, vilket skulle kunna vara ett tecken på att vi är på rätt väg. De stora nyemissionerna i svenska banker är också ett fakikst ganska gott tecken. OSäkerheten är mindre nu än vad den var innan nyemissionerna, vilket är positivt, därmed inte sagt att de svenska bankerna mår bra för de gör de inte på grund av den stora exponeringen mot öst. Jag vill inte påstå att vi har passerat botten för det är inte alls säkert att det är så, men vi har kommit en bit igenom krisen och allt mer börjar klarna, vilket är positivt. Det finns alltså mycket att väga in när man ser på hur aktiemarknaden kommer att utvecklas under den närmsta tolvmånadersperioden. Jag tycker att det är svåranalyserat, men jag vågar inte vara säker på att det kommer att barka av nedåt, därför är jag intresserad av att veta varför du är så övertygad om att der kommer att göra det.

mvh Charlie

Anonym sa...

Har jag inte hört talas om förut, men det låter intressant. Jag skulle i alla fall hoppas på neråt. När jag väl har handlat färdigt vill jag förstås ha en snabb ökning igen, om man får drömma lite...

Anonym sa...

Hej Charlie,

Detta bear-market rally som du ser idag är ett falskt rally. Dvs det finns inget utom psykologi som detta bygger på. Ja, jag grundar detta på Teknisk Analys, eller mer precist Elliot Wave Theory. Vissa kallar det hokus-pokus, men det funkar för mig i många fall. Det kombinerat med lite Fundamental analys och vanlig teknisk analys tycker jag är en bra kombination. Det jag nämnde var en fallande kil (falling wedge), googla på det så kommer du hitta Tekniska analys förklaringar på det.

Mvh
Storm