14 mars 2009

iPhone-applikationer

Jag har de senaste månaderna blivit alltmer förtjust i Apples produkter och jag skulle gärna haft en iPhone, men jag håller kvar vid min gamla SonyEricsson-tegelsten ett tag till. Det senaste som har imponerat på mig i äpplevärlden är App Store, dvs marknadsplatsen där utvecklare säljer sina alster till iPhone-användare och iPod Touch-användare runt om i världen. Apple erbjuder som jag förstår det bra villkor för utvecklare och utvecklingsmiljön lär även den vara bra. Tyvärr är mina programmeringskunskaper lite ringrostiga, men jag måste erkänna att jag blir lockad att knåpa ihop någonting fräckt. Är det någon som har erfarenhet av att göra applikationer för App Store? Är det enkelt? Hur stor del av kakan får man?

mvh Charlie

3 kommentarer:

Isvar sa...

Det kostar en engångsavgift på $99 och sen så tar Apple 30% av det priset som du sätter på din applikation, resterande 70% får man själv. Det går även att ladda ner utvecklingsverktygen innan man betalt de $99, man kan då testa sina applikationer i en emulator på Macen. När man betalt pengarna så går det även att föra över sin applikation till sin iPhone innan man tillslut skickar in den till Apples App Store. Jag håller själv på att göra en applikation men har inte kommit så långt än, det går inte så snabbt när man ska göra det på sin fritid...

Charlie sa...

Det låter som ganska bra villkor. Tyvärr har jag varken Mac eller iPhone :)

Vad är det förresten för språk som man skriver applikationerna i?

mvh Charlie

minna sa...

jag hatar i phone! Jag gav den till sonen och köpte nya nokian istället... att skicka sms var inte lätt, menyerna är krångliga och förutom youtube mm är den väldigt tråkig och känslig som telefon.