09 maj 2007

Nyinförskaffade bankaktier

Idag passade jag på att köpa Handelsbanken för 199 SEK. Jag lade in köpordern efter gårdagens börsnedgång på runt 2,5% och eftersom det fortsatte ned idag så blev det affär av. Handelsbanken gick något sämre än index som backade något. P/E-talet för Handelsbanken är runt 10-11 och jag tror att jag ganska snart kommer att kunna sälja dessa aktierna runt 208-210 SEK. Vi får se hur snabbt det går. Det är möjligt att de blir liggande ett tag, men även om de blir det så är det ingen fara. Att äga bankaktier känns ganska tryggt.

En aktie som jag funderar på att köpa är Investor. Om jag får dem under 170 SEK så tror jag att det kan bli en bra affär. Allra helst vill jag ha dem för runt 165 SEK, men om dem kommer att gå så lågt de närmsta dagarna känns osäkert.

Readsoft fortsätter att gå kräftgång och det börjar bli dags att bestämma hur långt ner jag kan tänka mig att följa med. Jag vill naturligtvis gärna tro att det vänder, men jag skall inte låta mig dras ned alltför långt. Det är möjligt att jag hoppar av runt 21 SEK, vilket inte är helt långt borta. Om jag hoppar av runt 21 SEK så har jag gjort en förlust på ungefär 15%, vilket är inom marginalen, även om det svider i mitt investerarhjärta.

HiQ tuffar på. De gick upp rätt så rejält efter deras excellenta första kvartalsrapport. Det bådar absolut gott. Jag har faktiskt funderat på att köpa på mig Prevas (en annan IT-konsult) också, men jag är något osäker. Det ligger inte lika högt upp på önskelistan som Investor, men om priset är rätt så slår jag till.

Vad gäller mina XACT Bear, som jag brukar tjata om, så har de två senaste dagarna gjort gott. Jag ligger fortfarande minus, men inte längre så mycket, runt 4% ned. Om det kommer mindre bra information den närmsta tiden så funderar jag på att sälja av en del av innehavet. Det är möjligt att räntebeskedet som presenteras ikväll av Federal Reserve kommer att skaka om marknaden lite och det är inte omöjligt att jag då säljer en del XACT Bear. Vi får se, jag har inte riktigt bestämt mig hur jag skall resonera riktigt.

Jag hörde någon aktiestrateg som sade att detta var en tillfällig hicka. Vad tror ni? Är festen slut? Skall man försöka få tag på sin jacka och ta en taxi hem innan hela stället väller ut, eller håller festen på som bäst?

"Svagt ned på börsen", DN, 9 maj
"Långränta upp inför Fed-besked", DN, 9 maj
"Börsen sjönk svagt", Expressen.se, 9 maj

mvh Charlie

Inga kommentarer: