22 maj 2007

Ny aktie i portföljen

Jag köpte på mig några stycken Indutrade häromdagen efter att deras fina kvartalsrapport presenterats. Anledningarna till att jag till att jag fattade beslutet var, förutom den fina rapporten, bl.a. beroende på att Handelsbanken rekommenderar öka och har en riktkurs på 185 SEK samt att Industrivärden äger en ganska stor post. Industrivärden har jag förtroende för. Dessutom tror jag att den fina trenden som aktien visat kommer att fortsätta upp ett tag till. Jag köpte dem igår för 163 SEK.

På DI:s börssidor kan man hitta följande information om företaget:

Om Indutrade
Indutrade marknadsför och säljer komponenter, system och tjänster med högt teknikinnehåll inom utvalda nischer. Verksamheten kännetecknas bl.a. av tekniskt avancerade produkter för repetitiva behov· Tillväxt genom en strukturerad och väl beprövad förvärvsstragegi· Decentraliserad organisation präglad av entreprenörskap.Koncernen är uppdelad i fyra affärsområden, Engineering & Equipment, Flow Technology, Industrial Components samt Special Products. Indutrades omsättninguppgick 2006 till 4 516 mkr och rörelseresultat före avskrivningar av immateriella tillgångar uppgick till 460 mkr. Indutrade är noterat på OMX Nordiska Börs i Stockholm under Industrials.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej du, läste om vårt deltagande i Börs NM och tänkte bara säga att vi kan göra ett byte om du tror att det lönar sig. På sikt tror jag egentligen mest på Raisio så just den tycker jag dock att det vore synd att göra sig av med. Låt oss pratas vid.
/Din medtävlare :)

Anonym sa...

Förresten en sak till. SECO tools kan vi göra oss av med för min del. DEt är ju ett bra företag och så men det känns inte jätte spännande. Men eftersom jag vet att du gillar dem kan jag nog kompromissa och ta hem förlusten för Lundbeck annars.
/Medtävlaren igen

Charlie sa...

Hej medtävlare!
Det avr kul att se att du läser min blgg och att du väljer att diskutera tävlingstaktik på bloggen. Det är tur att vi inte ligger i toppskiktet :)

Jag tror precis som du att Raisio kan vara en bra tävlingsaktie, dvs en aktie där det kan skaka till riktigt ordentligt.

Vi hörs!

Charlie