25 april 2024

RVRC Holding: Ökning

Jag tycker att RVRC Holding ser intressant ut och jag tror att man kommer att kunna ta fram ytterligare produkter och jag tror även att man kommer att kunna expandera geografiskt, framförallt Tyskland. Det är nog en del som avfärdar bolaget med att konceptet går att kopiera. För inte så länge sedan så var jag inte så lockad själv, men jag tror mycket på "born digital"-grejen. Bolaget äger sin marknad på ett sätt som få bolag kan mäta sig med. Man säljer bara via egen sajt och man vet till vem, när och vad som har sålts i detalj. Vad gäller marknadsföring så jobbar man stenhårt med att få kunder att lämna rekommendationer och betalar för det. Jag skulle säga att det funkar ganska bra. 

Även efter ökningen sår är innehavet relativt litet, men inte jättelitet - ett normalstort innehav av mindre storlek skulle man kunna säga. Sannolikt kommer jag att hålla innehavet länge. Det som eventuellt skulle kunna få mig att sälja är om Paul Fischbein, VD, skulle sluta oväntat det närmaste året. Det känns inte som att det ligger i planen och om det sker så skulle det kunna vara ett tecken på att något inte står rätt till. Min tilltro till Fischbein är stor och om han lämnar oväntat så tar jag det säkra före det osäkra och lämnar, eller säljer. En annan anledning att sälja skulle kunna vara om tillväxten mattas av betänkligt. Det är lite mer vagt och inte lika lätt att slå fast som att VD:n slutar, men det är viktigt att komma ihåg att RVRC är ett tillväxtcase.

En anledning till att det tagit ett tag innan jag tryckt på köpknappen är att jag hade tänkt att jag skulle räkna ganska ordentligt på caset innan jag gjorde slag i köpplanerna, men så blev det inte. Jag har gjort lite enklare beräkningar, men ingenting detaljerat. Egentligen så tycker jag ofta att det räcker med att göra lite enkla beräkningar för att skapa sig en uppfattning, men fördelen med att räkna mer i detalj är att det blir lättare, i alla fall för mig, att veta när planen inte håller och det är dags att kliva av eller när det värderingen helt har svävat iväg. Det utesluter så klart inte att jag gör det nu i efterhand.

En ytterligare aktie som jag har kornet på är Nilörn, som Magnus i Markets maker pratat om. Det känns intressant och jag tror kanske att det kan finnas en framtid. 

Inga kommentarer: