12 november 2019

Camurus: Det tickar uppåt

Att köpa på mig fler Camurus-aktier vid årsskiftet var så här i efterhand ett klokt beslut (att köpa innan det brant stack nedåt, vilket jag också gjorde, var mindre bra). Det var ett hårt slag när FDA-godkännandet inte kom i den form som låg i förväntan. Jag trodde att det var en överreaktion och jag valde att chansa med förhållandevis mycket pengar. Det har, om jag skulle sälja idag, varit en bra affär. Grovt räknat så har min chansning i Camurus kompenserat för min chansning i Byggmax, som gått åt andra hållet.


Någon klok har sagt aktiemarknaden i ett kort perspektiv styrs av känslor, men på lång sikt av fundamenta. Vad som är vad är oftast inte så lätt att skilja på när stormen viner, men lätt i efterhand när man vet utfallet. Jag tror att ett viktigt element i sammanhanget därför är vilken tidsperiod som man opererar i. De senaste åren så har jag börjat tänka på vad som skulle kunna vara en rimlig värdering inom ett par år. Det funkar ibland och andra gånger inte. I en del fall så har jag helt enkelt lagt aktierna i byrålådan tills vidare utan någon direkt tidplan, t ex Skanska.

Nackdelen med att handla som jag gör är att det kan ta väldigt lång tid. Mitt aktiehandlande i Telia drog ut mycket mer på tiden än vad jag hade trott. Min tanke var att problemen i öst skulle blåsa över förr eller senare och att kursen då skulle repa sig. Det blev så, men det tog lång tid. Min tanke var också att risknivån var relativt låg eftersom Telia har en relativt stabil verksamhet med många abonnenter (även om man så klart kan ha olika åsikter kring risknivåer).

Det är väldigt stor skillnad på Camurus och Byggmax, i alla fall som jag ser det. Camurus skulle eventuellt kunna ticka upp ett par snäpp till, dock är det väldigt svårt och ganska binärt som jag ser det. Om det kommer att komma alternativ som är bättre så skulle det kunna innebära att Camurus produkter blir överflödiga. Nu tror jag i och för sig att Camurus produkter är bra och jag tror att risken i Camurus är lägre än i många andra läkemedelsbolag. Tyvärr är jag ingen expert och min bedömning av Camurus vilar absolut inte på någon stabil grund. Det verkar som att en del frågetecken har rätats ut i senaste kvartalsrapporten och försäljningen har kommit igång även om förväntningarna på kommande tillväxt finns.

Sannolikt kommer jag att ligga kvar med en del aktier i Camurus under en tid framöver och eventuellt så kommer jag att även ligga kvar i Byggmax. Förhoppningsvis kan min tajming i Byggmax visa sig vara OK om ett tag. Precis som med Telia så tror jag att det förr eller senare kommer att vända. (en sak som talar för det är att det bor väldigt mycket äldre i villor i Sverige och så kommer det inte att vara för alltid och när det väl sker ett skifte så kommer det att generera renovering, vilket kommer att gynna Byggmax. Det får bli ett separat inlägg om det vid ett annat tillfälle)

1 kommentar:

Anneli Jäätteenmäki sa...

säsongshälsningar till alla mina vänner jag är här för att berätta lite om hur jag fick tillbaka min hsnabd med hjälp av en stor man som heter baba osagiede. Jag heter Gunilla Hägglund, form, Alingsås, Sverige. Efter 12 års äktenskap har jag och min man varit i en gräl eller den andra tills han äntligen lämnade mig och flyttade till Kalifornien för att vara med en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var över och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin far igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera de smärta som plågar mitt hjärta, mitt hjärta fylldes av sorg och smärta eftersom jag verkligen var kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och önskar alltid att han skulle komma tillbaka till mig, jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag sökte efter hjälp på nätet och jag stötte på en webbplats som föreslog att Dr Osagiede kan hjälpa till att få tillbaka ex snabbt . Så jag kände att jag skulle prova honom. Jag kontaktade honom och han berättade vad jag skulle göra och jag gjorde det då gjorde han en Love spell för mig. 48 timmar senare ringde min man verkligen till mig och berättade för mig att han saknar mig och barnen så mycket, så fantastiskt !! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med massor av kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för den smärta han orsakade mig och barnen. Sedan från och med den dagen var vårt äktenskap nu starkare än hur det var tidigare, allt tack vare Dr Osagiede. han är så kraftfull och jag bestämde mig för att dela min berättelse på internet att Dr. Osagiede verkliga och kraftfulla stavskärare som jag alltid kommer att be för att leva länge för att hjälpa sina barn i tidens problem, om du är här och du behöver din Ex tillbaka eller så flyttade din man till en annan kvinna, gråt inte mer, kontakta den här kraftfulla stavagern nu. Här är hans e-postadress: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp på +2349014523836
eller viber +2349014523836