08 oktober 2019

Byggmax: Fler aktier inför Q3-rapporten

Det kan visa sig att det var ett felaktigt beslut, men jag bestämde mig för att ytterligare öka i Byggmax. Huvudanledningen är att jag tror att Q3-rapporten kommer att vara hygglig och att det kan komma en uppvärdering av bolaget. En annan anledning till att jag tryckte på köpknappen är att mitt äventyr i Camurus har hittills gjort att jag ligger med en relativt stor orealiserad vinst i en depå. De nya Byggmax-aktierna ligger också i depå och jag skulle därmed kunna kvitta om det skulle bli en förlust. Många av mina Byggmax-aktier ligger redan i depå för att vara något mer tydlig.

Jag tror egentligen inte att man skall fästa för stor vikt vid en sådan sak som mäklarstatistik, men hur det än är med den saken så tycker i alla fall jag att det är intressant att se att en och samma mäklare står för en väldigt stor del av nettoförsäljningen den senaste månaden. En ägare som skulle vilja sälja stora mängder aktier skulle kunna gå till flera aktörer (kanske inte helt enkelt, men nog möjligt) och på så sätt så skulle det inte bli så tydligt i statistiken och på samma sätt skulle det kunna vara många ägare som säljer aktier via samma aktör. Det är mycket möjligt att försäljningen kommer att fortsätta och det skulle kunna leda till att kursen fortsätter ned.  

Länkt till statistiken:

Det är också intressant att fundera lite på hur bolaget generellt bedöms. Jag är ingen hejare på teknisk analys, dock så tror jag att de som förlitar sig på sådan gärna skulle vilja se en vändning innan man blir intresserad. Ytterligare en sak som skulle kunna få fart på kursen är att när man lämnar den tysta perioden, som jag antar pågår för närvarande, så skulle det kunna leda till att det kommer ett eller flera insiderköp.

En annan sak som jag har funderat på den senaste tiden är hur datorhandel påverkar och driver kurser (för den som är intresserad så finns det en intressant artikel i senaste numret av The Economist). Det finns ingen superklar koppling till Byggmax-kursen även om hur dagens handel bedrivs säkert även påverkar Byggmax. Det får bli ett eget inlägg om det någon annan gång.

Inga kommentarer: