21 oktober 2017

Axfood: Vad är en bra rapport?

Jag lyckades tajma in en minskning i Axfood precis innan kursen tog ett steg uppåt. Det var inte det bästa beslutet som jag tagit, men om man ser det från den ljusa sidan så ligger jag minskningen till trots ganska tungt i Axfood. Det är mitt näststörsta innehav och representerar ungefär 10% av portföljen. Telia som är störst ligger på ca 20% och för närvarande ligger jag på en kassa på knappt 25% (oräknat bufferten).

Efter att Capio trillade ner till 41 SEK som en reaktion på rapporten så passade jag på att öka. Jag tycker att reaktionen var lite överdriven och jag tror att kursen snart kommer att vara över 43 SEK igen. Det är möjligt att jag minskar då igen eller så behåller jag dem lite till. Jag har inte riktigt bestämt mig hur jag kommer att göra, men i nuläget sitter jag med lite mer aktier i Capio än vad jag tänkt mig.

Generellt sett så tycker jag att det är intressant att se hur stora reaktioner det blir på rapporterna. Är det rimligt med en nedgång på 8% på Capio? Rapporten var inte bra, men hur stora slutsatser kan man egentligen dra av rapporten. På samma sätt med Axfood. Det var som jag ser det en rapport som överraskade positivt, men ingenting ändrades i grunden och Axfood är inte sett till nyckeltal billig som jag ser det. Det är heller inte dyrt kanske, men hur som helst så förvånade reaktionen mig.

En annan aktie som jag ligger lite väl tungt i är Telia. På måndag handlas aktien exklusive utdelning (1 SEK) och jag skulle inte bli förvånad om kursen kommer ner under 38 SEK. Idag ligger kursen på 38,99 SEK och om kursen kommer att gå ner till 37,40 SEK eller ännu lägre så kanske jag kommer att öka lite även om jag ligger tungt. Om det å andra sidan blir så att kursen inom de närmsta dagarna går upp till 38,50 SEK så kommer jag nog att minska lite.

En aktie som jag funderar lite på att handla i är Hövding. Det finns några aktier kvar i min portfölj, men det är ingenting som väger tungt. Kursen har kommit ner en bit och det är möjligt att man kan fortsätta att visa fin tillväxt. Det är bara en fundering i nuläget.

Inga kommentarer: