15 augusti 2015

Telia in i portföljen

Efter Telias mindre lyckade dag på börsen så slog jag till och köpte några akter för 50,55 SEK för de pengar som jag fått från min minskning i Matse.

Det finns ett par saker som lockar i Telia. För det första så tror jag att bolaget kan komma att delas inom inte alltför snar framtid. De återkommande mutanklagelserna stör säkert många politiker och en uppdelning av bolaget skulle lösa många problem och förmodligen är delarna värda mer än helheten.

En annan sak som lockar är att det är en verksamhet som genererar förhållandevis stabila vinster även om man naturligtvis tjänar pengar inom en del områden som inte kan kallas framtidsområden, t ex fast telefoni.

En stor risk är korruptionsanklagelserna. Om det visar sig att man får böta så är det naturligtvis inte bra, men det är heller inte ovanligt att osäkerheten drabbar kursen hårdast, dvs när man väl vet vad straffet blir, om det blir något, så kan det kanske t o m lyfta kursen.

Jag får säkert anledning att återkomma med Telia och det kan bli så att jag säljer ganska snabbt.

I svallvågorna av Kina-rädslan så passade jag på att köpa och sälja Duni med en liten vinst. Jag gillar fortfarande bolaget och det kan bli att jag gör come back.

Inga kommentarer: