16 februari 2015

Matse: Gullspång Invest kliver på tåget

Nu ikväll kom en intressant nyhet från Matse. Man gör en riktad nyemission och tar in Gullspång Invest som ny ägare. Gullspång köper 1,75 miljoner nya aktier för 11,50 SEK. I och med nyemissionen blir det nya antalet 19,25 miljoner aktier och därmed späds nuvarande ägare ut med 10%, vilket kan tyckas mindre bra, men helt i enlighet med vad som är beslutat.

För min del är nyheten enbart positiv. Gullspång Invest är familjen Brandberg och jag ser gärna att de finns med på ägarlistan. Förhoppningsvis kommer någon av sönerna eller Christer Brandberg själv att ta plats i styrelsen vid nästa stämma. Jag gissar att det har varit ett krav från deras sida.

Familjen Brandberg är ett litet tag till en av storägarna inom Axis, som inom inte alltför lång framtid förmodligen blir en del av Canon. Jag kan gissa att det finns en hel del pengar som skall sättas i arbete efter att man får loss miljarder i samband med Axis-budet.

Det skall bli intressant att se hur marknaden reagerar imorgon. Förmodligen så kommer det att resultera att den sömniga handeln får en injektion och att kursen handlas upp något, men eventuellt kan det vara så att nyheten inte får något större genomslag och att morgondagen blir ganska lugn den med. Om det blir så att man kan handla aktier under 11,50 SEK imorgon så kommer jag nog att fylla på.

Vad man skall använda pengarna till kommer säkert att avhandlas i samband med kvartalsrapporten senare i månaden eller senast på stämman. Jag gissar att man öppnar en ny site i Malmö-området.

Jag tror att Gullspång gärna haft en större post än 9% (1,75 Maktier av 19,25Maktier) och det är möjligt att det finns någon sorts plan. En möjlighet är att familjen Gullberg även gömmer sig bakom några av de hemliga ägarna, men då hade det nog redovisats i samband med köpet.

Länk till pressreleasen:
http://mb.cision.com/Main/9826/9725247/344974.pdf

Inga kommentarer: