13 januari 2014

Avanza Zero nästa

Pengarna som jag fick loss från försäljningen av Etrion-aktierna kommer jag nog att stoppa in i Avanza Zero. Det är framförallt ett val i brist på annat. Industrivärden övervägde jag, men eftersom redan 20% av mitt kapital ligger där så kändes det inte så lockande ur diversifieringssynpunkt. Jag övervägde även Swedbank eller Nordea, som också redan finns i portföljen, men Swedbank-innehavet är redan ganska stort (efter att jag köpt ytterligare aktier tidigare i år) och Nordea känns inte tillräckligt lockande.

Det som jag har svårt för med fonder är framförallt avgifterna och att det tar flera dagar att bli av med ett innehav. Avgifterna slipper jag med Avanza Zero och att det tar dagar att få igenom en affär är egentligen inget problem för mig när allt kommer omkring.

Jag lekte även med tanken att sitta med kassa i avvaktan på att Etion-kursen sticker ner, men dels så vill jag inte sitta med kassa och vänta, dels så är jag inte alls säker på att Etrion-kursen sticker ner. Vi får se. Innan jag agerar så måste jag få över pengarna till min ISK så jag kan fundera lite till.

2 kommentarer:

Allt om Inget sa...

Om du inte bestämt dig är det väl bättre att hålla pengarna utanför ISK? Annars tickar det ju avgiften på dem.

Charlie sa...

Det gör jag också. I nuläget är de kvar i min aktiedepå i väntan på att tre börsdagar skall ticka så att jag slipper betala straffränta när jag gör ett uttag från depån. Till dess att jag har hittat något att köpa kommer de att ligga på bankkontot, men som sagt så lutar det åt Avanza Zero.