18 maj 2008

Bevaka domännamn

Återkommande läsare vet att jag har registrerat ett antal domännamn och att jag försöker att göra nånting av dessa med jämna mellanrum. Tyvärr kommer det alltid saker emellan, vilket gör att jag aldrig får tummarna loss. Man kan säga att jag i början underskattade arbetsinsatsen som krävs för att få igång en välfungerande och välbesökt sida.

Trots att jag sitter på en ganska stor domännamnsportfölj och endast en bråkdel av dessa idag har lett till någonting så händer det ibland att jag får en snilleblixt och att jag då överväger att registrera ett domännamn till. Jag har dock blivit mycket mer kräsen (vilket man kan tolka som att jag i alla fall lärt mig någonting av tidigare domännamnsäventyr). Hur som helst, nu har jag en idé som jag tror mycket på och jag har ett visst domännamn som jag vill registrera. Domännamnet är naturligtvis upptaget av en i mitt tycke ganska dålig sida (som inte har mycket gemensamt med domännamnet) och jag hoppas att de som idag har registrerat namnet inte väljer att förlänga detta. Hur gör man i en sådan situation? Jag vet att det finns olika tjänster där man automatiskt kan bevaka "utgångna" domännamn. Vilka är bäst och vad skall man tänka på när man väljer?

mvh Charlie

5 kommentarer:

Anonym sa...

Prova under en annan toppdomän, t.ex. com eller nu istf se.

Charlie sa...

Jag vill registrera ett visst namn under .com-domänen och är faktiskt inte intresserad av någon annan toppdomän, men tack för tipset.

mvh Charlie

Anonym sa...

En tanke kan ju vara att kontakta de som har sidan i dag och erbjuda dig köpa namnet av dem, kan bli dyrare men samtidigt så är det ju långt ifrån säkert att du får det om det går ut till allmänheten.

Sök på snapback på wn.se så hittar du massor av trådar som handlar om att komma över domännamn när de blir lediga.

Vore kul om du berättade mer om vilka namn som ingår i din nuvarande portfölj.

Charlie sa...

Hej Jakob!

Jag har övervägt att kontakta de som har domänen idag, men jag har en känsla av att jag får betala långt mer än vad jag hade tänkt mig. Det positiva i att betala sjuhelsikes massa pengar för domänen är förvisso att jag då kanske får ett bra incitament till att verkligen göra nånting av namnet. Mitt trackrecord är dåligt :)

Tack för tipset med snapback. Jag har hört om de tidigare, men hade glömt bort namnet. Jag skall kolla upp dem. (En intressant namnbevakningstjänst vore att man endast betalar domänbevakaren om man får domänen, inte som det är nu att man betalar för en bevakning som kanske inte leder till nånting - för jag antar att snapback inte ger några garantier.)

Jag kan tyvärr inte säga vilka andra domännamn jag har. Anledningen till att jag inte kan göra det är att jag valt generiska namn och om jag avslöjar dessa namn så är det väldigt lätt för någon annan att förverkliga "mina" idéer innan jag själv hinner förverkliga dem.

För att ge dig en hint så är det olika typer av mash-ups (det heter väl så när man knycker information från lite olika håll och sätter ihop fräsig webbtjänst?) som jag har inriktat mig på. Jag är nämligen för lat för att producera massa eget innehåll.

mvh Charlie

Domainz.se sa...

Testa domainz.se för att bevaka dina domäner. Fungerar riktigt bra!