19 mars 2008

ekonomibloggar.se

Den senaste tiden så har jag jobbat lite på en ny version av ekonomibloggar.se. Problemet med den nuvarande versionen är nämligen att besökarens webbläsare måste tillåta aktiva script för att titel och datum för det senaste inlägget på de olika bloggarna skall visas. Om användarens webbläsare inte tillåter aktiva script så visas endast skärmdumpar av bloggarna samt statistiska informationstexter kopplade till dessa. Det skulle naturligtvis vara önskvärt om man kunde få samma funktion fast utan krav på besökarens webbläsare. Är det någon som vet hur man kan lösa ett sådant problem?

Igår upptäckte jag en liknande tjänst - ekonomibloggar.net. Till skillnad från ekonomibloggar.se så visar ekonomibloggar.net hela inlägg.

mvh Charlie

4 kommentarer:

Christian D. sa...

Jag vet inte riktigt varför du gör det med AJAX, men jag skulle låta servern presentera det senaste inlägget "statiskt". Då behövs inga Javascript över huvud taget.

Charlie sa...

Anlddningen till att jag gör det med AJAX är att det var det sättet som jag kunde lösa problemet på. Jag fångar upp ett antal RSS-flöden, plockar ut den intressanta informationen och publicerar denna. Nackdelen är som jag skrev innan att det kräver att besökarnas webbläsare tillåter aktiva script, vilket jag inte tänkte på.

Om jag förstår dig rätt så är ditt förslag att sköta detta på servern istället för på klienten, vilket jag gör idag. Det är säkert helt riktigt. Problemet är att jag inte är så haj på ASP, PHP eller liknande.

mvh Charlie

Anonym sa...

Jag är rätt säker på att det som ekonomibloggar.net gör är olagligt känns som ett rätt stort överklamp på upphovsrättslagen.

Charlie sa...

Det är mycket möjligt att du har rätt, Jakob.

mvh Charlie