10 september 2019

Inwido: Kapitalmarknadsdag på gång

Inwido är ett relativt nytt innehav i min portfölj och jag är lite ambivalent kring bolaget. Jag kan det ganska dåligt tyvärr och jag har länge tänkt att jag skulle sätta mig in i detaljerna lite bättre. Om jag skall sammanfatta varför jag köpt så beror det till stor del på att jag tycker att det ser väl nedtryckt ut och att jag tror att man överdriver en eventuell generell nedgång på marknaden för det första och att jag tror att Inwido sannolikt inte skulle drabbas fullt så hårt som man skulle kunna tro om det nu blir en nedgång. Annorlunda uttryckt, jag tycker att man både överdriver den marknadsgenerella risken såväl som den bolagsspecifika.

I november (om jag minns rätt) så kommer bolaget att hålla kapitalmarknadsdag. Det skall bli intressant att höra vad man presenterar. Förmodligen så handlar det om att man på ett eller annat sätt kommer att ställa om bolaget och jag tror att man kommer att presentera en plan för de kommande två-tre åren. Det kan vara helt fel, men det är vad jag tror.

Jag tror att fönster är en produkt som går en ganska bra framtid till mötes. Det kommer sannolikt att hända en del de kommande åren, t ex bättre ljuddämpande förmåga, lägre underhållskrav, inbyggda larm kanske, inbyggda solskydd kanske och så vidare. Sannolikt kommer man även att kunna pressa kostnaderna ytterligare, vilket kan öppna upp för segment som idag inte är öppna på grund av att dagens moderna fönster är för dyra. Naturligtvis kan det även komma bakslag, men jag tror att det kan vara ganska intressant.I nuläget är det bara en hypotes från min sida.

Det skall bli intressant att se vad som händer med kursen framöver. Min tolkning av att man kallar till kapitalmarknadsdag är att man har någonting på gång. Det kan dock visa sig vara helt fel. Intressant att följa skall det i alla fall bli.

1 kommentar:

Olof Engvall sa...

Tack för att du följer Inwido och väljer att uppmärksamma vårt bolag. Mvh Olof Engvall, IR&PR på Inwido