19 oktober 2010

AXIS - Storägare säljer

LMK Industrier sålde häromdagen AXIS-aktier motsvarande 5,5% av bolaget. Bolaget som sålde är den framlidne grundaren Lars Mikael Karlssons holdingbolag som idag ägs av hans änka Therese Karlsson. LMK Industrier kvarstår fortfarande som största ägare efter försäljningen.

Försäljningen gjordes direkt efter att AXIS skrällde till med en kvartalsrapport som slog förväntningarna ganska rejält. Generellt bör en försäljning av en storägare vara en säljsignal, men i detta fall med tanke på omständigheterna kanske inte man skall dra för stora växlar. LMK Industrier vill naturligtvis sprida sina risker.

Rimligheten till trots så verkar inte en av de viktiga insynspersonerna tro att kursen skall upp inom den närmsta framtiden. Likaså verkar det inte heller vara någon försäljning av bolaget på gång även om sannolikheten för det bör ha ökat i och med denna försäljning.

En annan sak som slog mig är att köparen måste varit medveten om att rapporten skulle bli bra. Det är en relativt stor affär det handlar om så priset måste ha diskuterats innan rapporten släpptes. Det skall bli spännande att se vem som köpte aktierna. Är det någon som vet? Jag har bara läst pressreleaserna.

Charlie

1 kommentar:

Anonym sa...

Hejsan,

undrar om ni är intresserade av ett länkbyte med passivinkomst.se

mvh
johan