05 maj 2010

Jag sneglar på BULL

Dagens och gårdagens nedgång på börsen har raderat ungefär hälften av årets uppgång. Det är naturligtvis motiverat att börsen går ned när Eurosamarbetet är i nära gungning. Det som förvånar mig är att man inte har kommit överens om hur man skall kicka ut länder från samarbetet. Alla bra avtal skall ta hänsyn till vad som skall hända när man inte kommer överens. Det trodde jag var hela poängen med att ha avtal. Om det nu stämmer att Grekland fuskat sig in i samarbetet så skulle de naturligtvis kastats ut. Det kan låta drastiskt, men att hjälpa Grekland, som har misskött sig och farit med osanning, kan på sikt leda till att hela samarbetet havererar.

Att Grekland är i knipa är ingen nyhet, men kravallerna har som jag förstått det fått marknadens aktörer att dra öronen åt sig. I den teknisk analys-tid som vi lever i innebär detta naturligtvis att som följer John, vilket är i princip alla, säljer på en och samma gång.

Förhoppningsvis backar vi ytterligare några procent. Om det blir så kommer jag att fylla på med BULL eftersom jag tycker att det hela är en överreaktion. Den europeiska marknaden är viktig, men den är inte den viktigaste marknaden för många stora svenska börsbolag.

Charlie

2 kommentarer:

Ringis sa...

Hoppas du inte satt på bullx3 idag. Det blev dyrt. Visst är det en överreaktion men en rekyl var på sin plats. Nu är frågan om den är tillfällig eller om vi får inför den berömda "W" dippen.
Själv kommer jag gå in och ur bear den kommande tiden. Då även kvällstidningarna börjar få upp ögonen för fallet.

Charlie sa...

Det blev inga bull idag. Jag sneglade på dem som jag skrev igår, men innan jag hoppar på vill jag se att det blir en vändning.

Jag tänkte om lite dessutom. Det finns en hel del bolag som drabbas mycket av ett ekonomiskt havererat Europa, men andra som inte påverkas fullt lika mycket. Ett bolag som inte drabbas så fruktansvärt av ett konkursat Sydeuropa är AXIS som har mycket av sin försäljning i USA. Därtill verkar bolaget på en växande marknad och den senaste rapporten var väldigt bra. Efter lite panikknappande på mobilen lyckades jag fiska några för 103 SEK.