05 juni 2024

XXL: Frasers Groups varumärken

Om man tittar på vad det finns för varumärken inom Frasers Group så finns det en hel del som nog skulle passa ganska bra i XXL-butiker. Det verkar inte vara helt klart hur samarbetet med XXL ska se ut, men man skulle kunna gissa att det inte bara handlar om att förbättra inköp och liknande. Jag tror eventuellt att det även handlar om att göra om vissa butiker. 

Man skulle t ex kunna fundera på om vissa XXL-butiker skulle passa bättre som rena cykelbutiker istället för i sin nuvarande form som stora generella sportbutiker. Frasers Group har Evans Cycles i sin portfölj. Även om Evans Cycles enbart verkar finnas i UK idag så skulle de kunna vara ytterligare ett alternativ.

Det ska bli intressant att se när eller om varumärkena Everlast och Slazenger dyker upp på bred front i XXL-butikerna. Jag tror inte att dessa varumärkena finns idag hos XXL. Det är nog bara en tidsfråga innan det blir så.

Man kan fundera lite på varför pressreleasen presenterades trots att avtalet inte fullt ut verkar vara på plats. Det kanske är så att det pågår en förhandling och att nyheten är en del av förhandlingen. Naturligtvis kan det vara så att man valde att publicera för att det fanns en risk för att informationen skulle leta sig fram till marknaden bakvägen och att man vill undvika det. En ytterligare anledning skulle kunna vara att man vill se hur reaktionen blir. Det mest sannolika är att man i princip är överens och att man tyckte att det räckte. Lite märkligt trots allt.

En ytterligare fundering som jag har är om det kan finnas någon form av avtal mellan Altor och Frasers Group. Skulle det t ex kunna vara så att man inom ramen för samarbetet parallellt har diskuterat hur och under vilka förutsättningar som Altor kan tänka sig att sälja aktier till Frasers? Det är kanske att dra det för långt, men det skulle inte förvåna mig något oerhört om det pågår diskussioner mellan Frasers och Altor, kanske även Frasers och Ferd. Det är bara spekulationer från min sida och det ska bli intressant att se var det hela landar. 

Länk:

https://frasers.group/brands


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar