12 februari 2014

Telia Sonera ut ur portföljen

Efter att ha sålt Telia Sonera härom dagen så ser fördelningen i portföljen ut som nedan.
 

Jag funderar lite på att fylla på med ytterligare Swedbankaktier, men Avanza Zero finns också med som ett alternativ.

Holmen tycker jag inte längre ser så intressant ut efter att kursen seglat upp en del. Det är möjligt att jag väljer att sälja ganska snart.

Jag måste erkänna att jag är väldigt påverkad av Lundaluppens analyser och det var faktiskt Lundaluppens inlägg om Telia Sonera som fick mig att agera.



07 februari 2014

Telia Sonera på väg ut

Jag kommer förmodligen att göra mig av med mina Telia Sonera-aktier inom ett par månader. Jag blev inte så imponerad av den senaste rapporten och jag börjar tvivla på om det finns någon större uppsida runt hörnet.

När jag köpte för drygt ett år sedan så handlades aktien runt 44 SEK med en utdelning på 2,75 SEK i faggorna. Om jag inte missminner mig så var kursen ganska pressad av Uzbekistan-affären. Det som jag då såg som intressanta triggers var dels att verksamheten var väldigt försiktigt värderad, rent nyckeltalsmässigt, samt att det verkade i mina ögon finnas en intressant omvärderingspotential av Megafon- och Turkcell-innehaven. När jag då funderade på vad som kunde vara en rimlig värdering så kom jag fram till att 45 SEK efter utdelning skulle vara rimligt.

Idag har kursen tickat upp till 49 SEK lite drygt, efter att ha varit uppe runt 53 SEK, och det är med andra ord bra mycket mer än vad jag hade som målkurs. Det skall tilläggas att jag sålde en hel del efter att målkursen nåddes, men en del behöll jag. Det lutar alltså att jag snart gör mig av med de resterande, men jag känner ingen stress och jag skall läsa på lite innan jag slår till.