26 juli 2009

Ericsson rapportras och lågkonjunkturens påverkan på kommunikationsbranschen

Mitt köp av Ericsson-aktier inför rapporten var inte så lyckat, men det är inte hela världen. Så är det ibland. Aktierna trillade in för 76,80 SEK och senast handlades de för 71,50 SEK.

Rapporten var inte katastrofal enligt mitt sätt att se och jag är något förundrad över att marknaden reagerade som den gjorde. Förvisso har kursen pumpats upp en del inför rapporten, men att lågkonjunkturen påverkar Ericsson torde inte förvåna någon. Därför är jag förvånad över marknadens hårda dom. Vad jag förstår är den största anledningen till nedgången den negativa utvecklingen av affärsområdet Networks, som är Ericssons viktigaste affärsområde.

En intressant iakttagelse är att teleoperatörer generellt sett har rapporterat bra och i en del fall fått aktieköpare att trycka på knappen. Teila Sonera har exempelvis gått bra, likaså Stenbecksbolagen Millicom och Tele2. Alla mobiltelefontillverkare går dåligt, med undantag för Apple som är en ganska liten spelare i sammanhanget. Sony Ericsson går med förlust, vilket naturligtvis är jobbigt för både Ericsson och Sony. Nokia överraskade marknaden med en rapport som var sämre än väntat och aktiekursen har gått dåligt den senaste tiden. Telekombolagen, åtminstone Ericsson, överraskade också marknaden negativt med sin rapport. Sammanfattningsvis tycker jag att det verkar som att marknaden verkar vara förvånade över att operatörerna lyckas stå emot lågkonjunkturen, medan övriga spelare inte bedöms klara lågkonjunkturen speciellt bra. Det är intressant och man kan naturligtvis fundera över varför det är så. En anledning kan vara att en stor del av operatörernas intäkter är återkommande intäkter och att alltfler använadare är beredd på att betala mer för kommunikationstjänter. Jag tänker exempelvis på att fler och fler väljer att köpa mobilt bredband till sina datorer.

Vad tror ni? Har marknaden, med tanke på rådande lågkonjunktur, underskattat värdet av det stora antalet abonnenter som teleoperatörer sitter på och som genererar återkommande intäkter? Finns det andra förklaringar? Finns det mer att ta av, dvs är det klokt att köpa teleoperatörer idag? Kommer Ericsson att repa sig?

Charlie

23 juli 2009

Omstrukturerad portfölj

Jag har semester för tillfället. Förmiddagen hängde jag framför datorn, vilket förklarar mitt lilla SCA-äventyr som jag skrivit om i dagens tidigare inlägg. Förhoppningsvis sticker kursen upp en bit under morgondagen så jag slipper dras med min stora bunt SCA-aktier alltför länge.

Att öka i SCA var en av ett par tänkbara alternativ som jag övervägt, se mitt tidigare inlägg "Möjliga ommöbleringar i portföljen" från den 20 juli. Under förmiddagen kom jag fram till att det nog var bättre att köpa fler aktier i bolaget före rapporten än efter. Sagt och gjort, jag införskaffade ett antal aktier ytterligare för 90,25 SEK. Tyvärr uteblev rallyt även om rapporten var bra, men det var tydligen också vad marknaden förväntat sig eftersom kursen handlades på ungefär samma nivåer både före och efter att rapporten presenterats. Precis efter rapporten så hoppade kursen faktiskt upp till 93 SEK, men ganska snabbt föll den tillbaka till samma nivåer som den handlades till precis innan rapporten presenterades, dvs 90-91 SEK. Kursen drogs inte med upp av de starka amerikanska börserna utan den slutade på dessa nivåer, närmare bestämt 90,25 SEK. Om jag får de aktier som jag köpte idag för 90,25 SEK sålda inom ett par dagar för 93 SEK så är jag nöjd, om inte så får innehavet vara lite oproportionerligt stort. Det är OK även om det inte är optimalt.

Dagens uppgång fick till effekt att jag sålde mina XACT BULL-aktier. När jag lämnade datorn vid lunchtid för att syssla med sådant som man bör göra på sin semester (vara ute med vänner och familj) så var kursen runt 112 SEK och OMX pendlade runt nollstrecket. Jag trodde inte att det skulle bli något drag under dagen så jag blev faktiskt något överraskad när jag såg att börsen hostat till och slutat dagen på +2,1%. Jag antar att det var den starka börsöppningen i USA som bidrog till det goda humöret. XACT BULL-aktierna blev därmed sålda till 114 SEK som beställt och jag är nöjd. Efter att jag sålt så pinnade de på ytterligare och landade på runt 116 SEK. Om börsen går ned några dagar så kommer jag nog att gå in i XACT BULL igen, men det är inte säkert. Framförallt för att jag inte kommer att kunna följa börsen så mycket under nästa vecka. Om kursen letar sig ner under 110 SEK så kommer jag nog att gå in lite igen. Vi får se.

Ett annat köp som jag aviserade i inlägget från den 20 juli är Ericsson. Idag så fick jag igenom en köporder på 76,80 SEK. Köpet gick igenom precis innan de amerikanska börserna öppnade. Efter att dessa öppnat så steg Ericssons kurs och slutade på 77,50 SEK. Jag är nöjd med mitt köp och jag tror att Ericssons rapport kommer att vara bra. Det skall bli spännande att se den och det skall bli spännande att se vad den nye VDn kan åstadkomma. Ericsson har annars varit en riktigt dålig investering för mig hittills.

Under morgondagen så tror jag att det kan komma en del vinsthemtagningar inför helgen. Det är naturligtvis inte säkert, men en känsla som jag har. Om Precise Biometrics går ner till 3,10 SEK så kommer jag nog att hoppa på, men det är aboslut inte säkert. Det finns mycket som talar för bolaget, men det är samtidigt ett litet bolag och senaste rapporten imponerade inte. En bra affär gör inget bolag. Likaså, om Readsoft (en favorit som jag skrivit mycket om) backar till 12,30 SEK så kommer jag nog även att köpa några sådana. Avanza för 118 SEK skulle sitta fint om det är någon som bjuder ut sådana aktier till det priset. Vi får se hur det blir med XACT BULL också. Om marknaden surar imorgon så kanske jag ser till att få några tjurar som kan dra upp mig under början av nästa vecka, men jag skall nog försöka låta bli att köpa några sådana.

Kommentera gärna.

Charlie

Påfyllning av SCA inför rapporten

Jag fyllde precis på med fler SCA-aktier för 90,25 SEK. Efter påfyllningen så har SCA seglat upp som det största innehavet i portföljen, med råge. Min snittkurs ligger nu på 97,30 SEK och i skrivande stund så handlas SCA för 90,50 SEK.

Rapporten skall presenteras runt kl 12, dvs vilken minut som helst. Jag tror, som jag skrivit tidigare, att rapporten kan vara ganska bra. En bra rapport är förvisso redan inprisad i den rådande kursen, men förhoppningsvis finns det lite utrymme till. Billerud rapporterade precis en oväntat bra rapport. Det var den utlösande effekten som fick mig att trycka på köp-knappen.

Om det skulle visa sig att rapporten inte är så bra som marknaden hoppats på och vi får se en nedgång i eftermiddag så är det inte hela världen. SCA är ett stabilt företag, relativt konjunkturokänsligt och de har för vana att dela ut bra. Jag räknar med att nästa utdelning, dvs våren 2010, kommer att landa på 3:50 SEK. Räknat på en kurs på 90,25 SEK så blir det en direktavkastning på nästan 4%. Det tycker jag är bra.

UPPDATERING

Rapporten var enligt mitt sätt att se ungefär i linje med förväntningarna, något bättre kanske. Förpackningsdelen redovisade siffror som var något sämre än väntat, medan hygienprodukter och mjukpapper var något bättre. Efter att rapporten presenterades stack kursen upp till 92 SEK för att sedan falla tillbaka något. Just nu handlas aktien för 90,00 SEK, alltså strax under vad jag precis köpte för. Sammanfattningsvis kan man säga att det blev inget rally, inte ens ett litet, och min påfyllning blev med andra ord inte riktigt som jag tänkt mig. Jag kommer att lägga en säljorder på 93 SEK för en del av aktierna. Efter påfyllningen ligger jag på lite väl mycket SCA-aktier.

Charlie

22 juli 2009

Kinnevik-aktierna sålda

Både Tele2 och MTG överraskade marknaden positivt med sina kvartalsrapporter, vilket ledde till att kursen för Kinnevik, som bland annat äger aktier i de nämnda bolagen, stack upp en bit. Precis som jag skrivit tidigare hade jag för avsikt att sälja aktierna om de kom upp i 87 SEK, något som skedde igår. Idag stack kursen upp ytterligar och landade på 91 SEK. Jag skulle alltså kunnat vara något mer kylig, men det blev ändå en hygglig affär trots allt så jag är nöjd. (Jag gick in på 82,50 SEK för någon månad sedan).

Imorgon kommer en hel del intressanta rapporter, bland annat SCA och Skanska. Handelsbankens analytiker tror att det finns en möjlighet att SCA överraskar marknaden och jag har en känsla av att det kan vara riktigt. Dels så tror jag inte att SCA har speciellt höga förväntningar på sig från marknaden, dels så tror jag att förpackningsdelen kan överraska. Det är naturligtvis bara spekulationer från min sida. SCA är ett av de företag som jag har pumpat in mest pengar i och det har inte varit en bra investering hittills. Min snittkurs ligger på 102 SEK och de flesta aktierna har jag haft ganska länge, ungefär 2 år (läs gärna tidigare inlägg som jag har skrivit om SCA genom att använda etiketterna nedan). Det skall bli spännande att se imorgon.

Charlie

20 juli 2009

Möjliga ommöbleringar i portföljen

De senaste dagarna har jag haft tid att fundera över ommöbleringar i portföljen. I korthet kan man säga att om kurserna fortsätter upp så kommer jag att sälja en del innehav och om kurserna går ned en bit så kommer jag att fylla på med fler aktier, framförallt i befintliga innehav.

Om kurserna fortsätter upp så kommer jag att sälja XACT BULL-aktierna. Rådande kurs är ungefär 111 SEK och jag kommer troligtvis att hoppa av vid 114 SEK. En försäljning vid denna kurs motsvarar en uppgång på 14%, vilket jag är nöjd med. Jag tror fortfarande att tjuraktier är ett bra innehav, men risken för några sura börsdagar känns inte helt främmande. Om jag säljer så kommer jag troligtvis att köpa tillbaka en del av de tjuraktier som jag har idag om kursen pinnar ner ett par procent.

Ett annat innehav som jag funderar på att göra mig av med är NIBE faktiskt. Jag fyllde på med fler NIBE-aktier för 60,25 SEK för inte alls länge sedan. Just nu ligger kursen på 66 SEK. Om kursen fortsätter upp till 72 SEK så kommer jag att hoppa av. NIBE är ett mycket bra och välskött företag, men jag tror inte att kursen kommer att nå så mycket högre än 72 SEK inom nära framtid. Annorlunda uttryckt så tror jag att det finns bättre investeringsalternativ än NIBE om NIBE handlas för 72 SEK givet rådande förutsättningar.

Ett tredje innehav som jag funderar på att överge är HiQ. HiQ är ett IT-konsultföretag som går bra och som utvecklas som man kan förvänta sig, men uppsidan känns begränsad. Bolaget känns som en trygg investering vid dagens nivåer på så sätt att jag tror inte att kursen kommer att sticka ner så mycket mer än vad den är just nu, men å andra sidan så tror jag inte att bolaget inom en näraliggande framtid kommer att presentera någonting som kan få kursen att lyfta. Om kursen sticker upp till 27:50 SEK så lämnar jag. Jag har köpt betydligt dyrare än så, men inräknat utdelningarna (eller rättare sagt splittförfarandet med inlösenaktier) så kommer det att vara en liten förlust bara. Naturligtvis inte riktigt som jag tänkt mig, men så blir det med vissa affärer.

Slutligen så kommer jag att sälja Kinnevik om kursen hoppar upp till 87 SEK. Jag kan företaget för dåligt. Det är möjligt att Tele2, Millicom och MTG kan vara bra innehav som lyfter kursen, men jag är osäker och väljer därför att ta hem en liten vinst om kursen hoppar upp några kronor från 84,25 SEK till 87 SEK. Om Kinneviks portföljbolag rapporterar bra siffror känns inte det omöjligt.

Vad gäller möjliga köp så har jag funderingar på att gå in i Precise Biometrics om kursen letar sig ner till 3:10 SEK. Just nu känns det som att många småsparare drar upp kursen baserat på den aviserade storaffären med den amerikanska myndigheten. Naturligtvis är det befogat att kursen rusar på en sådan nyhet, men mycket kan hända och småbolag är osäkert. För att jag skall våga mig tillbaka in på Precise Biometrics ägarlista så får kursen leta sig ner en bit från 3:66 SEK som aktien handlas på i skrivande stund. Det är möjligt att den inte gör det, men då får jag hitta ett annat tåg att haka på.

En annan för tillfället omskriven aktie är Anoto Group. Jag hoppade av tåget häromdagen efter att kursen hoppat upp ordentligt efter ett uttalande från bolagets VD om att både omsättning och lönsamhet skulle bli väldigt bra om 2-3 år. Aktiekursen hoppade upp runt 20% på uttalandet. Effekten av det var att en säljorder som jag lagt in på 3,90 SEK gick igenom. Kursen ligger fortsatt på 4:30 SEK, dvs ungefär som efter uttalandet i Dagens Industri. Även om det förra äventyret blev en besvikelse (jag hoppade på tåget på 5,40 SEK och gick av på 3,90 SEK) så funderar jag på att haka på igen. Just nu siktar jag på att hoppa på om kursen går ner till omkring 3,70 SEK. Anledningen till att jag funderar på att köpa aktier i bolaget igen är egentligen densamma som sist. Det finns en ganska stor kassa i bolaget, runt 100 MSEK (ungefär 1 SEK/aktie), samt att alltfler börjar använda pennorna, vilket i alla fall är det intryck som jag har fått av bolaget. Tyvärr har jag inte sett någon statistik över hur antalet användare har förändrats i de senaste rapporterna, men jag tror att de relativt många återförsäljarna, eller partners som man väljer att kalla dem, kan få upp användarantalet. En annan sak som skulle kunna lyfta bolaget är om man kan få ner priset på pennan. I dagsläget blir nog de flesta bortskrämda som ser priset. Pennan borde inte kosta mer än 1000 SEK. Priset på Dustin ligger idag på runt 4000 SEK ex moms och det är uppåt väggarna för dyrt för produkten även om den kan i en del fall innebära besparingar. Jag är ganska kluven till bolaget som ni säkert märker, vilket egentligen innebär att jag borde hålla fingrarna borta.

Vad gäller påfyllningar av befintliga innehav så är jag sugen på att fylla på med fler AXIS-aktier om det blir en allmän rekyl nedåt. Aktien straffades ganska hårt i samband med att de presenterade Q2-rapporten. Om kursen utöver detta skulle pressas ned av en allmän nedgång så kan den komma ned i intressanta nivåer. AXIS för runt 60 SEK ser jag som en intressant nivå. Jag har skrivit tidigare om AXIS och då som nu gillar jag att AXIS är världsledande inom en nisch som visar god tillväxt.

Även Investor känns lite intressant att fylla på med om det går ned lite de närmsta dagarna. Jag kritiserade förvisso Börje Ekholm häromdagen för att han inte gör några affärer. Det står jag fortfarande för, men förr eller senare kommer det att presenteras affärer, var så säkra. Jag tror snarare att det blir förr än senare. Dessutom så tror jag att marknaden kommer att reagera glatt när de får reda på att Investor har gjort nya investeringar. Självklart så kommer marknaden inte att reagera positivt om det är en uppenbart dålig affär, men sannolikheten för att en sådan affär skall presenteras är i det närmaste obefintlig. Ett köp av Investor nu, eller vid lägre nivå, skulle alltså kunna innebära att man kan få lite skjuts uppåt inom kort om en ny affär presenteras. Det finns alltså en möjlig kortsiktig möjlig uppgång bakom hörnet. (Möjligen tycker många att detta är ren spekulation, men när man slåss mot tusentals redovisningsfullblod så gäller det att ibland tänka utanför årsredovisningen). Samtidigt handlas företaget för närvarande med en hygglig substansrabatt, vilket gör att sannolikheten för ett totalt haveri är ganska låg. Investor känns med andra ord lockade och om kursen sticker ned till runt 118 SEK så fyller jag nog på mitt redan stora Investor-innehav.

Jag funderar även på att fylla på med Ericsson-aktier. Företaget är välskött och har framtiden för sig. Servicekontrakten som man förhandlat fram med operatörer runt om i världen garanterar intäkter för lång tid framöver, vilket gör att man alltmer går från att vara en ren hårdvaruleverantör till en helhetsleverantör. Ericsson är dessutom välpositionerat i den sammanslagning som kommer att ske mellan telekom och datakom. Mer bestämt så tror jag förr att konsumenter kommer att använda sig av trådlösa internetuppkopplingar á la LTE än fiberkablar. Jag ser inte att man skall behöva ladda ned tusentals filmer i sekunden till sin dator, Det känns i min värld mycket mer logiskt att streama lite i taget från en server.

Vidare så tror jag att Sony Ericsson just nu tynger kursen ganska rejält och jag tror att om Sony Ericsson frikopplas från Ericsson så kommer det att påverka kursen för Ericsson positivt. Ericsson skall inte tillverka eller sälja telefoner (eller vara hälftenägare i ett företag som gör det) samtidigt som man säljer plattformar till telefontillverkare. Det är sällan klokt att direkt eller indirekt konkurrera med sina kunder. När någonting händer med förlustsamarbetet med Sony så tror jag att det kommer att ge Ericsson en skjuts uppåt. För att jag skall ge mig in i Ericsson så skall kursen ned lite, ungefär 75 SEK tycker jag låter bra.

Ett sista bolag som jag har funderat på är SCA. Företaget sägs vara tidigt i konjunkturen med sin förpackningsverksamhet (som dessutom enligt de prognoser jag har sett inte förväntas generera någon större vinst under Q2), vilket gör att det finns utrymme för en liten överraskning i samband med att rapporten presenteras. Dessutom så har företaget omfattande skogstillgångar vilket ger en viss hedge-effekt. Hygiendelen borgar dessutom för att man troligen kan räkna med en ganska bra utdelning även nästa år på runt 3:50-4:00 SEK. Om kursen sticker ned till 83 SEK från nuvarande kurs på 86,75 SEK så är det möjligt att jag slår till.
Det var en sammanfattning på vad jag lurar på i solstolen. Är det någon som funderar i liknande banor? Är det någon som funderar i helt andra banor?

Charlie

15 juli 2009

Vältajmade köp innan SKF-rapporten

Den senaste tiden har jag följt börskurserna från solstolen, vilket bland annat förklarar den låga aktiviteten på bloggen. Det har dock blivit ett par affärer den senaste tiden. ABB handlade jag för 118 SEK tidigare i juli månad (6 juli) och Atlas Copco handlade jag för 65 SEK två dagar senare (8 juli). Båda dessa var påfyllningar i befintliga innehav. ABB har jag skrivit om tidigare och den som har läst mina senaste inlägg borde inte vara så förvånad. Jag tror att bolaget gynnas av de många energisatsningarna och att många delar måste bytas ut i befintliga kraftverk. Dagens värdering känns attraktiv, men just nu så kommer jag inte att fylla på ytterligare. Atlas Copco är mer en chansning, men jag tror generellt på stora svenska verkstadsföretag med spridning på många marknader. Atlas Copco är ett av dem. Till viss del handlar mitt ägande i Atlas Copco om att jag gärna är med på ett hörn i gruvindustrin. Atlas Copco säljer och tillverkar nämligen bland annat gruvmaskiner, vilket enligt mitt sätt att se borde innebära att om gruvindustrin går bra bör detta spilla över på Atlas Copco. (De som tjänade pengar på guldruschen i USA var främst de som såde vaskpannor och annan utrustning.) Det är möjligt att jag resonerar helt uppåt väggarna, men det är likväl så jag har resonerat. För övrigt skall det sägas att jag naturligtvis har tittat på företagens siffror och kommit fram till att jag tycker att de ser OK ut med tanke på aktiepriset, men siffertrollandet är för tråkigt att redovisa.

En liten bubblare är att jag fyllde på med fler NIBE-aktier härom dagen (13 juli) för 60,50 SEK. NIBE finns i portföljen sedan tidigare och jag gillar företaget. Det är ett kärt innehav och jag läser Gert-Erics (VD, NIBE) kommentarer varje kvartal noga och begrundande. Det hela var ett spontanköp. Köpet föranleddes till viss del av att jag i mina sammanställningar sett att innehavet inte var särskilt stort samt att jag tyckte att priset kändes lågt. Anledningen till att jag har NIBE är för att jag uppfattar NIBE som offensivt. Man var tidig med att anpassa kostymen efter marknaden, vilket är sunt (men naturligtvis tråkigt för de som drabbas), och man är inte rädd för att expandera. Det sägs att man inte backar upp för en uppförsbacke. Det tror jag att NIBEs ledning håller med om. Därutöver är jag uppfostrad med orden att man kan lita på smålänningar och det spelar naturligtvis också in. NIBE har sitt huvudsäte i Markaryd i södra Småland.

Samtliga köp har hittills varit vältajmade. NIBE ligger nu på plus. Mitt snittpris ligger på 62,73 SEK och kursen ligger just nu på 64 SEK. Om börsklimatet fortsätter i dagens glada anda kan vi förhoppningsvis se kurser runt 75 SEK för NIBE under året, men det bygger naturligtivs på att företaget levererar hyggliga siffror. Det tror jag att de gör. Det är inne att vara energiriktig och värmepumpar är en del i att vara energiriktig. I nuläget har jag inte några planer på att sälja. För inte väldigt länge sedan var jag lite trött på aktien som jag upplevde stod och stampade, men jag har kommit på andra tankar.

ABB ligger just nu på 126,25 SEK och min snittkurs ligger strax över på 129,50 SEK. Min förhoppning är att det skall gå bra för företaget det närmaste året och att kursen skall leta sig upp mot 130-140 SEK. Om kursen snabbt når 140 SEK så är det möjligt att jag säljer. Jag gillar företaget, men jag vet inte riktigt hur de står sig i konkurrensen, vilket är en osäkerhetsfaktor. Det gör att jag kan ta och hoppa av med en liten vinst. Å andra sidan kommer jag nog inte plocka ut pengarna om jag inte har något bättre att göra med dem. Vi får se.

Atlas Copco B ligger just nu på 69,50 SEK och mitt snitt på 72,13 SEK. Förhoppningsvis ligger jag ganska snart på plus i innehavet. Om kursen skulle hoppa upp ordentligt under den närmsta tiden, säg runt 80 SEK, då kommer jag nog att sätta mig in lite djupare i vad det egentligen är jag har köpt. Om det skulle visa sig att uppgången är motiverad så kommer jag att behålla, annars om jag inte fattar varför aktien har omvärderats så hoppar jag av.

En tanke som jag har är att putta in mer pengar i XACT BULL. Det kan bli en liten rekyl imorgon, men annars verkar det som att det finns en och annan som tycker att det är bättre att sitta på aktier än att ha pengarna på banken. Detta borgar för att börsen kan gå upp lite till och då är det kul att ha tjurfonden. Jag hade en köporder inne på 95 SEK, men det kan jag nog glömma.

Till sist måste jag kommentera Investors rapport. Jag är trött på att höra att det kan bli ännu sämre och att de väntar på bra tillfällen att gå in i nya bolag alternativt öka i befintliga. Likaså är jag trött på att höra att Börje Ekholm inte fattar varför substansrabatten är hög. Börje sitter på en sprängfylld kassakista och mumlar med jämna mellanrum (typ en gång i kvartalet) att det kan bli ännu sämre. Det är inte bra förvaltning och då jackas substansrabatten upp. Naturligtvis spelar det även in att Börje i princip måste hjälpa Annika Falkengren och SEB med deras Baltikum-fadäs. SEB är som bekant Wallenbergarnas husbank som man hjälper i vått och torrt. Den typen av måsten är naturligtvis inte till Investors fördel, vilket motiverar en substansrabatt. Jag tycker att Börje skall börja agera och sluta fega. Scania-försäljningen var lyckad, men nu är det historia. Pengar skall jobba i en investmentbolag så sätt igång och jobba.

Vad tror ni? Kommentera gärna.

Charlie

01 juli 2009

Uppdatering av innehavsstorlekar och utveckling

Idag, en vecka efter att jag gjorde förra sammanställningen, så uppdaterade jag med nya siffror. Det skall sägas att siffrorna från den 24 juni inte var slutkurser utan kurser en timme innan stängning. Hur som helst, den senaste veckan har varit en bra vecka och dagens utveckling på 2,2% var inget undantag. Möjligen är den så omtalade 800-nivån för OMX bruten.

XACT BULL är fortfarande mitt största innehav. Efter de positiva dagarna så ligger jag för närvarande på en liten vinst i innehaven, vilket inte var fallet för en vecka sedan. Då låg jag svagt back, ungefär 2%.

Skanska har utvecklat sig bra under den gångna veckan och är nu mitt andra största innehav. Förra veckan var Skanska nr 3 efter Investor som var mitt näststörsta innehav förra veckan. Investor är idag nr 3.

Det har varit en del andra platsbyten, men inget större. Nedan finns en figur som illustrerar.


Om man jämför innehavens utveckling räknat från inköp så har det hänt en del i portföljen. Framförallt har AXIS utvecklats fint under den senaste veckan.


Mvh Charlie